Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Θρακιώτικη κρεατόπιτα

Υλικά

1 1/2 κιλό κρεμμύδια καθαρισμένα

1 κύβο ζωμό κρέατος

1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά

6 κουταλιές Νεα Φυτίνη

2 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη

1/2 κιλό φύλλο μπακλαβά (κρούστας)

αλάτι

πιπέρι


Οδηγίες

Βράζετε τα κρεμμύδια με τον κύβο και 2 φλυτζάνια νερό ώσπου να μαλακώσουν και να πιούν το υγρό τους.

Σωτάρετε τον κιμά με τις 3 κουταλιές Νέα Φυτίνη, ρίχνετε 1 φλυτζανάκι νερό και τα αφήνετε να σιγοβράσουν και να πιούν τα υγρά τους. Λιώνετε τα κρεμμύδια με το κουτάλι, τα αναμειγνύετε με τον κιμά, ρίχνετε την παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε.

Λιώνετε την υπόλοιπη Νέα Φυτίνη σε τηγανάκι. Στρώνετε τα μισά φύλλα μπακλαβά, κάθε φύλλο αλειμμένο με Νέα Φυτίνη, σε ταψί. Βάζετε στην μέση το μίγμα του κιμά, σκεπάζετε από πάνω με τα υπόλοιπα φύλλα πάντα αλειμμένα με Νέα Φυτίνη. Ραντίζετε την επιφάνεια της πίτας με λίγο νερό και την χαράζετε.

Ψήνετε την κρεατόπιτα σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς για μισή ώρα.

Η παραπανω συνταγή είναι βγαλμένη από ένα βιβλιαράκι συνταγών της ΕΛΑΪΣ, και μπορείτε να την βρείτε όπως και την αντίστοιχη φωτογραφία εδώ.

0 comentários:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails