Σαλάτα με πένες, ρόκα και λιαστές ντομάτες

Μια νόστιμη και γρήγορη συνταγή μακαρονοσαλάτας με πένες

Κεϊκ καρότου

Κεϊκ καρότου

Κεφτεδάκια

Κεφτεδάκια

Κρέμα με ρεβίθια, μανιτάρια και κρουτόν

Κρέμα με ρεβίθια, μανιτάρια και κρουτόν

Πουτίγκα με γάλα Βλάχας

Πουτίγκα με γάλα Βλάχας

Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2013

Κεϊκ στην κούπα

Τί κάνουμε όταν το κεϊκ καρότου του Σαββάτου έχει τελειώσει πριν από δύο μέρες, θέλουμε να φάμε κάτι γλυκό αλλά δεν έχουμε τίποτα στο σπίτι;
Μια λύση θα ήταν … ένα κεϊκ στην κούπα Γελαστούλης

Υλικά

1 αυγό
4 κουταλιά της σούπας γάλα
3 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
2 κουταλιές της σούπας σοκολάτα ρόφημα (εγώ έβαλα κακάο)
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 
4 κουταλιές  της σούπας αλεύρι
1 κουταλιά του καφέ μπεϊκιν πάουντερ

Οδηγίες

Βάζουμε το αυγό στην κούπα, χτυπάμε καλά με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το λάδι, τη ζάχαρη, το γάλα και τη σοκολάτα και χτυπάμε κι άλλο. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπεϊκιν πάουντερ και ανακατεύουμε προσεκτικά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.Βάζουμε τη ζύμη σε 2 κούπες (βουτυρωμένες αν θέλουμε να τα ξεφορμάρουμε). Βάζουμε τις κούπες σε φούρνο μικροκυμάτων για 3 λεπτά στην πιο δυνατή ισχύ.

Συμβουλές

Οι κουταλιές σε κάθε υλικό πρέπει να είναι κοφτές. Μπορεί να σερβιριστεί με κάποια επικάλυψη, σιρόπι, κάστανα, παγωτό. Μπορούμε να το φάμε και ζεστό
Η ωμή ζύμη είναι πιο μαλακή απ’οτι σε ένα κανονικό κεϊκ. Μην αυξήσετε την ποσότητα αλευριού αλλιώς θα έχει ένα σκληρό κεϊκ.

Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013

Κεϊκ καρότου

Την συνταγή αυτή τη βρήκα στο βραζιλιάνικο site Cybercook, το έφτιαξε ο αδελφός μου το Σάββατο με την βοήθειά μου και βγήκε πολύ καλό. Νόστιμο κεϊκ, απίστευτα αφράτο και η κουβερτούρα θεϊκή!

Υλικά

Ζύμη

3 αυγά

2 κοφτά φλυτζάνια ζάχαρη

2 φλυτζάνια αλεύρι

1 κουταλιά της σούπας μπεϊκιν πάουντερ

1 φλυτζάνι σπορέλαιο

3 μέτρια καρότα ωμά

1 πρέζα αλάτι


Κουβερτούρα

1 ποτήρι γάλα

1 ποτήρι ζάχαρη

4 κουταλιές της σούπας κακάο

1 κουταλιά της σούπας κορν φλαουρ

1 πρέζα αλάτι


Οδηγίες

Ζύμη

Χτυπάμε στο μπλέντερ τα αυγά, τα καρότα κομμένα σε κομμάτια, το λάδι και το αλάτι.  Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το μπεϊκιν πάουντερ και το αλεύρι. Ρίχνουμε στο μπολ τα χτυπημένα καρότα σιγά σιγά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Βάζουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί, και ψήνουμε σε μέτριο προς χαμηλό προθερμασμένο φούρνο.

Κουβερτούρα

Χτυπάμε στο μπλεντερ όλα τα υλικά και βάζουμε στην φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. Το κακάο δίνει στην κουβερτούρα μια αρκετά σκούρα και γυαλιστερή υφή. 
Καλύπτουμε το κεϊκ αφού έχει κρυώσει λίγο με την ζεστή κουβερτούρα

Related Posts with Thumbnails