Σαλάτα με πένες, ρόκα και λιαστές ντομάτες

Μια νόστιμη και γρήγορη συνταγή μακαρονοσαλάτας με πένες

Κεϊκ καρότου

Κεϊκ καρότου

Κεφτεδάκια

Κεφτεδάκια

Κρέμα με ρεβίθια, μανιτάρια και κρουτόν

Κρέμα με ρεβίθια, μανιτάρια και κρουτόν

Πουτίγκα με γάλα Βλάχας

Πουτίγκα με γάλα Βλάχας

Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2012

Καρυδόπιτα

Η παρακάτω συνταγή καρυδόπιτας είναι από τον Στ. Παρλιάρο, την βρήκα εδώ και την δοκίμασα, βγήκε πολύ καλή. Ήταν και η πρώτη φορά που έφτιαξα καρυδόπιτα. Στο σιρόπι όμως δεν έβαλα γλυκόζη ούτε ξυλάκια κανέλας επειδή δεν τα είχα, απλά έβαλα κομματάκια φλούδας λεμονιού. Επίσης η κρέμα τυριού δεν με ενθουσίασε, η καρυδόπιτα όμως από μόνη της ήταν υπέροχη.

ΥΛΙΚΑ

5 αυγά

200 γρ. ζάχαρη

280 γρ. αλεύρι

250 γρ. βούτυρο

400 γρ. καρύδια τριμμένα

2 κουτ. του γλυκού κανέλα

1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:

500 γρ. ζάχαρη

400 γρ. νερό

50 γρ. γλυκόζη

1 ξυλάκι κανέλα


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ:

300 γρ. τυρί κρέμα

150 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά


Οδηγίες

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για ν’ αφρατέψουν. Ρίχνουμε το αλεύρι, την κανέλα και το μπέικιν. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο και στο τέλος τα καρύδια. Τοποθετούμε σ’ ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι διαμέτρου 24 cm. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για 60 λεπτά. Βράζουμε για 5 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και το ξυλάκι κανέλας. Αφαιρούμε την κανέλα και ρίχνουμε το σιρόπι ζεστό επάνω στη ζεστή καρυδόπιτα. Τη συνοδεύουμε με την κρέμα τυριού.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ:

Χτυπάμε καλά το τυρί κρέμα  με την κρέμα γάλακτος

Χρόνος προετοιμασίας: 20΄

Μερίδες: 12

Related Posts with Thumbnails