Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012

Κρέμα με ρεβίθια, μανιτάρια και κρουτόν

Πριν από λίγες μέρες έφτιαξα μια σούπα που είδα πρόσφατα στην εκπομπή του Σκαϊ Γεύσεις στη Φύση (επανάληψη παλαιότερου επεισοδίου). Ήταν μια “Κρέμα με ρεβίθια, βασιλομανίταρα και κρουτόν με φασκόμηλο”. Επειδή δεν ξέρω που να βρω βασιλομανίταρα και δεν είχα φασκόμηλο, έφτιαξα την σούπα με τα απλά λευκά μικρά μανιτάρια που βρίσκουμε στα σουπερ μαρκετ και με θυμάρι.

Ακόμα και με τις αλλαγές που έκανα, βγήκε πεντανόστιμη και την συνιστώ, ειδικά για αυτούς που γκρινιάζουν όταν το μενού έχει όσπρια… Γελαστούλης

Παραθέτω την συνταγή όπως ακριβώς δίνεται στην ιστοσελίδα της εκπομπής http://www.gefsisfysi.gr/gefsis/index.php/2011-11-16-22-59-24/35-2-01412:

Κρέμα με ρεβίθια, βασιλομανίταρα και κρουτόν φασκόμηλου

Υλικά για 6 μερίδες

250 γραμ. ρεβίθια Άροσις βρασμένα

2 ξερά κρεμμύδια

3 πράσα

2 καρότα

2 μεγάλες πατάτες

30 γραμ. αποξηραμένα βασιλομανίταρα

4 κουτ. της σούπας μαργαρίνη με ελαιόλαδο Altis Soft

αλάτι, πιπέρι

για τα κρουτόν φασκόμηλου:

6 φέτες ψωμί τοστ

10 ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου φασκόμηλου

4 κουτ. της σούπας μαργαρίνη Altis Soft

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο

Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια, τις πατάτες, τα πράσα και τα καρότα.

Βάλτε τα στην κατσαρόλα και σοτάρετε τα με την μαργαρίνη σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Πολτοποιήστε τα αποξηραμένα μανιτάρια στο πολυμίξερ μέχρι να γίνουν σκόνη.

Ρίξτε τα ρεβίθια, την σκόνη των μανιταριών και 2 λίτρα νερό και βράστε την σούπα για 30 λεπτά. Όταν βράσει, πολτοποιείστε την στο μπλέντερ.

Για τα κρουτόν: Κόψτε τις φέτες του ψωμιού σε μικρούς κύβους και ψιλοκόψτε το φασκόμηλο.

Βάλτε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι την μαργαρίνη και το φασκόμηλο, αφήστε τα σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά, προσθέστε το κομμένο ψωμί και ανακατέψτε.

Ρίξτε το σκόρδο, αλατίστε και αφήστε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν τα κομμάτια του ψωμιού. Μοιράστε την σούπα στα πιάτα και σερβίρετε με τα κρουτόν.

0 comentários:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails