Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2012

Κεϊκ Suflair

 

Αυτή τη συνταγή την είδα δημοσιευμένη σε μια βραζιλιάνικη σελίδα στο Facebook “Receitinhas da mamãe” και ήταν αντιγραφή από το http://mdemulher.abril.com.br/culinaria/receitas/receita-de-bolo-suflair-632360.shtml΄

Γίνεται με μια υπέροχη αφράτη σοκολάτα που λέγεται Suflair, δυστυχώς στην Ελλάδα δεν την βρίσκουμε. Είμαι όμως πολύ φαν και δεν αντισταθηκα να την δημοσιεύσω. Πρέπει να δοκιμάσω να το φτιάξω με κάποια άλλη σοκολάτα… την Lacta Velvet ίσως… δεν ξέρω ή έστω με μια απλή lacta.


Υλικά

6 αυγά

1 φλυτζάνι κακαο σε σκόνη

2 κοφτά φλυτζάνια ζάχαρη

2 φλυτζάνια αλεύρι

1/2 φλυτζάνι ζεστό νερό

1 κουταλιά της σούπας μπείκιν παουντερ

Βούτυρο για το ταψί

4 σοκολάτες Suflair® (520 g)

2 κουτιά κρέμα γάλακτος

2 κουταλιές της σούπας κονιάκ

2 φλυτζάνια ρόφημα σοκολάτας


Οδηγίες

Ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους των αυγών, και τα αφήνουμε στην άκρη.

Φτιάχνουμε το κεϊκ: χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Προσθέτουμε τους κρόκους, έναν-έναν, το κακάο, τη ζάχαρη και το αλεύρι, σε εναλλαγή με το ζεστό νερό.

Ανακατεύουμε σιγά σιγά και το μπεϊκιν παουντερ.

Βάζουμε τη ζύμη σε ένα ταψί διαμέτρου 27 εκατοστών ελαφρά βουτυρωμένο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C, για 30 λεπτά ή αν τρυπήσουμε με μια οδοντογλυφίδα αυτή να βγαίνει καθαρή. Αφήνουμε να κρυώσει για λίγο και ξεφορμάρουμε.

Φτιάνουμε τη γέμιση και την κουβερτούρα: κρατάμε κάποια κομμάτια σοκολάτας για ντεκόρ, και την υπόλοιπη την λιώνουμε σε μπεν-μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.

Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και 1 κουταλιά από το κονιάκ, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματίσει μια κρέμα.

Για το μοντάρισμα, κόβουμε το κεϊκ στη μέση, και υγραίνουμε τα 2 κομμάτια με το ρόφημα σοκολάτας και 1 κουταλιά κονιάκ.

Βάζουμε τη μισή κρέμα, και από πάνω βάζουμε το δεύτερο μισό του κεϊκ. Καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα.

Βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.

Σερβίρουμε γαρνιρισμένο με κομματάκια από την σοκολάτα που κρατήσαμε πριν.

0 comentários:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails