Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Γρήγορη πίτσα

Υλικά

Σάλτσα

2 κρεμμύδια

3 σκελίδες σκόρδο

1/2 φλυτζάνι λάδι

2 κύβους ζωμό κρέατος

1 κιλό τομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες

αλάτι πιπέρι

1/2 φύλλο δάφνης

1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη

Ζύμη

1 γεμάτο φλυτζάνι  κορν φλαουρ

1 γεμάτο φλυτζάνι αλεύρι

1 κουταλιά της σούπας μπεϊκιν παουντερ

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 αυγό

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1/2 φλυτζάνι τυρί τριμμένο

1/2 φλυτζάνι γάλα


Γαρνιτούρα

μοτσαρέλα

τυρί τριμμένο


Οδηγίες

Σάλτσα

Σοτάρουμε στο λάδι τα κρεμμύδια με το σκόρδο. Προσθέτουμε τους κύβους και τις τομάτες ψιλοκομμένες. Αλατοπιπερώνουμε όπως θέλουμε και προσθέτουμε το φύλλο δάφνης, τη ζάχαρη και το αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά, χωρίς να σκεπάζουμε την κατσαρόλα, για μισή ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει.

Ζύμη

Κοσκινίζουμε το κορν φλαουρ με το αλεύρι και το μπεϊκιν παουντερ. Προσθέτουμε το αλάτι, το αυγό, το βούτυρο, το τυρί και το γάλα. Ζυμώνουμε με τις άκρες των δακτύλων μέχρι να σχηματίσουμε μια μπάλα. Ανοίγουμε τη ζύμη με ένα ρολό, πάνω σε πασπαλισμένο με αλεύρι τραπέζι, σε 1/2 εκατοστό πάχος.

Βάζουμε τη ζύμη σε 2 μέτρια ταψιά για πίτσες, βουτυρωμένες και πασπαλισμένες με αλεύρι. Προσθέτουμε την σάλτσα που έχει κρυώσει και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο για 15 λεπτά.

Γαρνίρουμε με όση μοτσαρέλα θέλουμε, πασπαλίζουμε με άλλο τυρί τριμμένο και το ψήνουμε ξανά μέχρι να λιώσουν καλά τα τυριά. Σερβίρουμε αμέσως.

0 comentários:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails