Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Σπαγγέτι μπολονεζ

Υλικά

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο

2 κρεμμύδια τριμμένα

1 καρότο ψιλοκομμένο

το λευκό μέρος από 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες

400 γρ άπαχο κιμά

αλάτι

πιπέρι

4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

1 ματσάκι μαϊντανό

1 φύλλο δάφνης

1 κλαδάκι θυμάρι

9 μεγάλες τομάτες χωρίς φλούδα, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένες

2 φλυτζάνια ζωμό κρέατος

2 φλυτζάνια κόκκινο κρασί

400 γρ σπαγγέτι


Οδηγίες

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: βάζουμε στη φωτιά, 1 κουταλιές από το ελαιόλαδο μαζί με το μπέικον, και το τηγανίζουμε χωρίς να καεί. Σοτάρουμε εκεί το κρεμμύδι, το καρότο και το πράσο. Προσθέτουμε τον κιμά, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το φύλλο δάφνης και το θυμάρι. Προσθέτουμε τις τομάτες και αφήνουμε για 15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέτουμε το ζωμό κρέατος και το κρασί. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε πολύ την φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 2 ώρες. Μετά αφαιρούμε το μαϊντανό.

Βράζουμε το σπαγγέτι σε πολύ βραστό νερό με αλάτι και το υπόλοιπο λάδι. Αφήνουμε στη φωτιά για 8 λεπτά περίπου. Το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε μια πιατέλα. Από πάνω ρίχνουμε την σάλτσα μπολονεζ και σερβίρουμε.

Μπορούμε αν θέλουμε να το σερβίρουμε και με τριμμένο τυρί.

0 comentários:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails