Σαλάτα με πένες, ρόκα και λιαστές ντομάτες

Μια νόστιμη και γρήγορη συνταγή μακαρονοσαλάτας με πένες

Κεϊκ καρότου

Κεϊκ καρότου

Κεφτεδάκια

Κεφτεδάκια

Κρέμα με ρεβίθια, μανιτάρια και κρουτόν

Κρέμα με ρεβίθια, μανιτάρια και κρουτόν

Πουτίγκα με γάλα Βλάχας

Πουτίγκα με γάλα Βλάχας

Σάββατο, 30 Απριλίου 2011

Κοτόπουλο με πιπεριές

Υλικά

Κοτόπουλο

1 κοτόπουλο περιπου 1,2 Kg

100 γρ ζαμπον

1 σκελίδα σκόρδο

ρίγανη

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη

1/2 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί

1 ώριμες τομάτες

αλάτι

πιπέρι

Σάλτσα

2 πράσινες πιπεριές

2 κόκκινες ή κίτρινες πιπεριές

4 τομάτες

1 μεγάλο κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

1 ματσάκι μαϊντανός

λιγα φύλλα βασιλικού

αλάτι

πιπέρι

Οδηγίες

Κοτόπουλο

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε το κοτόπουλο σε 8 μερίδες

Κόβουμε το ζαμπόν σε μικρές λωρίδες και το βαζουμε στην φωτιά με το βουτυρο και το σκόρδο. Όταν αρχίσει ροδίσει το σκόρδο το αφαιρούμε και προσθέτουμε το κοτόπουλο και το τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί λίγο. Αλατοπιπερώνουμε  και προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες τομάτες.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα περιπου. Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας ζεστό νερό κάθε φορά που βλεπουμε πώς η σαλτσα που σχηματίζεται γίνεται πολύ πηχτή.

Σάλτσα

Κόβουμε σε μεγάλα κομματια το κρεμμύδι και το σωτάρουμε στο βουτυρο μαζί με το σκόρδο. Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες, τις τομάτες ψιλοκομμένες, τον βασιλικό και τον μαιντανό επίσης ψιλοκομμένους.

Σκεπάζουμε το 3/4 της κατσαρόλας και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά, ανακατέυοντας συνεχώς. Μετά από αυτό το διάστημα, ρίχνουμε τη σάλτσα στο κοτόπουλο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαγειρευτεί για άλλα 10 λεπτά.

Σερβίρουμε πολύ ζεστό με πιλάφι.

Δίνει 4-5 μερίδες

Related Posts with Thumbnails