Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Βραζιλιάνικο τσουρέκι – “γλυκό ψωμί”

Υλικά

Ζύμη

1 ποτήρι λάδι

1 κουταλακι αλάτι

1 1/2 ποτήρι ζάχαρη

3 ποτήρια χλιαρό γάλα

2 κομματακια μαγιάς (tabletes)

2 αυγά

1 kg αλεύρι περασμενη σε κόσκινο

κανέλα


Σιρόπι

2 ποτήρια ζάχαρη

1 ποτήρι γάλα

1/2 συσκευασία τριμμένης καρύδας


Οδηγίες

Χτυπάμε στο μπλεντερ όλα τα υλικά της ζύμης εκτός από το αλεύρι.

Προσθέτουμε το αλέυρι και ζυμώνουμε καλά.

Αφήνουμε να φοσυκώσει μεχρι να διπλασιαστεί το μέγεθος για περίπου 1 ώρα.

Σχηματίζουμε πλεξούδες με την ζύμη και το βάζουμε σε μια ταψί που το έχουμε αλευρώσει με μαργαρίνη και αλεύρι.

Αφήνουμε και πάλι να φουσκώσει.

Με ένα πινέλο περνάμε αυγό πάνω στην πλεξούδα και την ψήνουμε σε χαμηλό φούρνο .

Φτιάχνουμε το σιρόπι ανακατεύοντας όλα τα υλικά. Οσο ψήνετε το τσουρέκι, ρίχνουμε το σιρόπι από πάνω και αφήνουμε να ολοκληρωθεί το ψήσιμο μεχρι να ροδίσει

0 comentários:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails