Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Αρακάς λαδερός

Υλικά

500 γρ αρακά

3 μέτριες πατάτες

1 μεγάλο κρεμμύδι

2 καρότα

άνηθο

1/2 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας

2 ποτήρια νερό (για κατσαρόλα) ή 1 ποτήρι νερό (για χύτρα ταχύτητας)

αλάτι

πιπέρι


Οδηγίες

Στην κατσαρόλα

Σοτάρετε τα μείγμα των λαχανικών με τον άνηθο με τη μισή ποσότητα του ελαιόλαδου στην κατσαρόλα για 5-7 λεπτά.

Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, τον πελτέ ντομάτας, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, δύο ποτήρια νερό και τα ανακατεύετε όλα μαζί.

Αφού βράσει, σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε την ένταση της εστίας στο μισό και σιγοβράζετε για 40 περίπου λεπτά.


Στη χύτρα ταχύτητας

Ακολουθείτε τα δύο πρώτα στάδια παρασκευής όπως περιγράφονται στην εκτέλεση της συνταγής για κατσαρόλα, προσθέτοντας όμως ένα ποτήρι νερό.

Σκεπάζετε τη χύτρα και, αφού σηκωθεί η βαλβίδα της, χαμηλώνετε την ένταση της εστίας στο μισό και σιγοβράζετε για 10 περίπου λεπτά.

Πρόταση σερβιρίσματος: Μπορείτε να συνοδεύετε τον αρακά με μια σαλάτα εποχής και τυρί φέτα.

Την παραπάνω συνταγή την αντέγραψα από ένα βιβλιαράκι του περιοδικού Forma, όπου υπήρχε συνεργασία με τα προϊόντα “Μπάρμπα Στάθης”

0 comentários:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails