Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Semifreddo σοκολάτας

Υλικά

250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα

1 1/2 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος

1 κ.κ. υγρή βανίλια

6 ασπράδια

3/4 φλυτζάνι ζάχαρη

ελάχιστο αλάτι

Οδηγίες

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και αφήνουμε να κρυώσει.

Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια ώσπου να γίνει σαντιγί και τη βάζουμε στο ψυγείο.

Χτυπάμε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, τα ασπράδια με το αλάτι και αφού αφρατέψουν, προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το χτύπημα ώσπου το μείγμα να γίνει μια γυαλιστερή μαρέγκα και να σχηματίζει κορυφές.

Αναμειγνύουμε σε ένα μεγάλο μπολ, με ελαφρές κινήσεις, τη σοκολάτα με τη σαντιγί και τη μαρέγκα. Ρίχνουμε το semifreddo σε μακρόστενη φόρμα παγωτού (25 cm x 5 cm x 12 cm), στρωμένη με μενβράνη. Τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε στην κατάψυξη για 4 ώρες τουλάχιστον, ώσπου να παγώσει.

Για να σερβίρουμε, αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σε πιατέλα σερβιρίσματος, βυθίζουμε ένα μαχαίρι σε ζεστό νερό και κόβουμε σε φέτες.

Πηγή: Η συνταγή αυτή είναι βγαλμένη από ένα παλιό τεύχος του ΒημαGourmet (συνταγή της Έφης Γιαλούση).

3 comentários:

  1. Καλησπέρα...καλώς σε βρήκα...μ' αρέσει πολύ η συνταγή σου γιατί λατρεύω την σοκολάτα...Θα τα λέμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημερα eva z.
    Καλώς ήρθες!
    Κι εγω λατρευω τη σοκολάτα :-)
    Καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν έχω φτιάξει ποτέ semifreddo, αλλά και μόνο που έχει σοκολάτα φτάνει!!
    Καλή βδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails