Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Σαλάτα Νισουάζ

Υλικά

Σαλάτα

1 κονσέρβα τόνο σε νερό, στραγγισμένο

4 μικρές πατατούλες με τη φλούδα τους

15 τοματάκια τσέρι

150 γρ βρασμένα φασολάκια

10 μαύρες ελιές

4 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού

1 αυγό βραστό

Dressing

1 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα

αλάτι

πιπέρι

λίγο θυμάρι και ρίγανη


Οδηγίες

Βράζουμε τις καλά πλυμένες πατατούλες σε αλατισμένο νερό. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζουμε.

Στραγγίζουμε τον τόνο και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.

Κόβουμε τα τοματάκια στη μέση.

Βράζουμε τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν τρυφερά.

Κόβουμε το βρασμένο αυγό στα τέσσερα.

Μέσα σε μια μεγάλη σαλατιέρα, τοποθετούμε όλα τα υλικά, αφήνοντας πάνω-πάνω το κομμένο αυγό, τα χοντροκομμένα φύλλα βασιλικού και τις ελιές.

Για το dressing, χτυπάμε καλά σε ένα σεϊκερ ή στο μούλτι το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, θυμαρι και ρίγανη. Το χτυπάμε καλά για να ομογενοποιηθεί.

Περιχύνουμε τη σαλάτα με το dressing.

1 comentários:

Related Posts with Thumbnails