Σαλάτα με πένες, ρόκα και λιαστές ντομάτες

Μια νόστιμη και γρήγορη συνταγή μακαρονοσαλάτας με πένες

Κεϊκ καρότου

Κεϊκ καρότου

Κεφτεδάκια

Κεφτεδάκια

Κρέμα με ρεβίθια, μανιτάρια και κρουτόν

Κρέμα με ρεβίθια, μανιτάρια και κρουτόν

Πουτίγκα με γάλα Βλάχας

Πουτίγκα με γάλα Βλάχας

Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2010

Προσποιητές μπριζόλες

Υλικά

3 αυγά

3 καρότα τριμμένα

3 κουταλιές της σούπας αλεύρι*

3 κουταλιές της σούπας γάλα

1 κρεμμύδι τριμμένο

μαϊντανός

αλάτι

σάλτσα τομάτας



Οδηγίες

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά εκτός από τη σάλτσα τομάτας, και βάζοντας τελευταίο το μαϊντανό.

Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα τηγάνι, και σχηματίζουμε μπριζολίτσες με τη ζύμη, τις οποίες τις τηγανίζουμε.

Τοποθετούμε τις μπριζολίτσες σε ένα πυρέξ και ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα τομάτας. Ψήνουμε για λίγα λεπτά σε μέτριο φούρνο.

*Σημείωση: Η συγκεκριμένη συνταγή αναφέρει 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι, όμως όταν έφτιαξα είδα πως χρειάζεται παραπάνω. Ετσι πρόσθεσα όσο αλεύρι χρειαζόταν για να μπορώ να δώσω σχήμα στις μπριζολίτσες. Στην σάλτσα τομάτας έβαλα λίγο σκόρδο, ρίγανη και αλάτι  και βγήκε πιο νόστιμο. Τέλος μια φετούλα κίτρινο τυρί πάνω στις ζεστές μπριζολίτσες συμπληρώνει το αποτέλεσμα.

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010

1η συγκέντρωση των Ελλήνων Food Bloggers



Σήμερα έμαθα ότι το portal Greek Food Bloggers της Βίκυς Κουμάντου ετοιμάζει την πρώτη συγκέντρωση των Ελλήνων Food Bloggers που θα πραγματοποιηθεί στις 16/10/2010 στην Αθήνα.

Δεν γνωρίζω ακόμα αν θα μπορέσω να παρεβρεθώ. Αν όχι θα προσπαθήσω να την παρακολουθήσω μέσω Internet, μιας και θα υπάρχει η δυνατότητα αυτή.

 

 

Θεωρώ πως είναι μια αξιόλογη κίνηση για την κοινότητα των bloggers που ασχολούμαστε με την μαγειρική, και ευχομαι με επιτυχία να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.

Περισσότερες πληροφορίες για την διοργάνωση μπορείτε να βρείτε εδώ.

Greek Food Bloggers, συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία αυτή.

 

Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010

Νόστιμη βουτιά

Η παρακάτω συνταγή είναι από μια διαφορετική μους σοκολάτας, που είχε μπει στο σπίτι μας μέσω μιας συσκευασίας ζάχαρης πριν από πολλά χρόνια. Αν θυμάμαι καλά πρέπει να ήταν μια χρονιά Ολυμπιάδας, και η συγκεκριμένη μαρκα ζάχαρης (στην Βραζιλία) έκανε αφιερώσεις σε διάφορα αθλήματα βάζοντας στις συσκευασίες της μια περιγραφή του αθλήματος και μια συνταγη κατά κάποιο τρόπο σχετική. Οπως καταλαβαίνετε το άθλημα εδώ ήταν η κολύμβηση, και πρόκειται για μια νοστιμότατη βουτιά.


Υλικά

1 ποτήρι ζάχαρη

1/2 λίτρο γάλα

1 κουταλιά της σούπας ανάλατη μαργαρίνη

4 αυγά

2 κουταλιές της σούπας ρόφημα σοκολάτας

1 κουταλιά της σούπας κορν φλαουρ

1 βανίλια

1 κουτί κρέμα γάλακτος ελαφριά χτυπημένη

τρουφάκια σοκολατας για γαρνίρισμα


Οδηγίες

Αφήνουμε στην άκρη τη βανίλια και την κρέμα γάλακτος και βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά στη φωτιά σε ένα κατσαρολάκι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την βανίλια και αφήνουμε να κρυώσει.

Προσθέτουμε τότε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά. Μοιράζουμε την κρέμα σε μπολάκια που τα γαρνίρουμε με τα τρουφάκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο.

Σερβίρεται κρύα

Related Posts with Thumbnails