Σαλάτα με πένες, ρόκα και λιαστές ντομάτες

Μια νόστιμη και γρήγορη συνταγή μακαρονοσαλάτας με πένες

Κεϊκ καρότου

Κεϊκ καρότου

Κεφτεδάκια

Κεφτεδάκια

Κρέμα με ρεβίθια, μανιτάρια και κρουτόν

Κρέμα με ρεβίθια, μανιτάρια και κρουτόν

Πουτίγκα με γάλα Βλάχας

Πουτίγκα με γάλα Βλάχας

Τρίτη, 24 Αυγούστου 2010

Sfiha – Αραβική πίτσα

 

Η sfiha είναι ένα είδος πίτσας που προέρχεται από τις περιοχή της Εγγύς Ανατολής (Συρία, Λίβανο, Ιορδανία, Παλεστίνη, Ιρακ). Στην Βραζιλία εφεραν την συνταγή αυτή οι μετανάστες και εκεί αγαπήθηκε και διαδόθηκε ιδιαίτερα. Έγινε γρήγορα ένα από τα αγαπημένα ορεκτικά των Βραζιλιάνων.

Ειναι πραγματικά πολύ νόστιμη.

Υλικά

Ζύμη

1 κιλό αλεύρι

100 γρ ζάχαρη

150 γρ λαρδί λιωμένο ή μαγειρικό λίπος

1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη

3 αυγά

30 γρ μαγιά

γάλα οσο χρειάζεται


Γέμιση

1 κιλό κιμά περασμένο 2 φορές στην μηχανή

3 κρεμμύδια

μπόλικο μαϊντανό

αλάτι

πιπέρι

καυτερό κόκκινο πιπέρι

λεμόνι


Οδηγίες

Ζύμη

Σε μια λεκάνη βάζουμε τη μαγιά στη μέση και προσθέτουμε το γάλα για να τη λυώσουμε. Προσθέτουμε αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, τη μαργαρίνη, το λίπος και τα αυγά. Ζυμώνουμε καλά, και αφήνουμε να ξεκουραστεί όσο ετοιμάζουμε την γέμιση


Γέμιση

Σωτάρουμε τα κρεμμύδια στο λάδι

Βάζουμε στον κιμά λεμόνι και το προσθέτουμε στα κρεμμύδια για λίγα λεπτά σωτάρισμα.

Προσθέτουμε το πιπέρι, το αλάτι και τις τομάτες ψιλοκομμένες, και αφήνουμε να μαγειρευτεί το κρέας. Τελευταία βάζουμε τον μαϊντανό και αφήνουμε να μαγειρευτεί για λίγα λεπτάκια ακόμα πριν το σβήσουμε.


Μοντάρισμα

Σχηματίζουμε μπαλάκια με τη ζύμη. Ανοίγουμε με ρολό το κάθε μπαλάκι και με τη βοήθεια ενός φλυτζανιού η μιας κούπας, κόβουμε τη ζύμη σε κύκλους.

Βάζουμε λίγη γέμιση στο ένα μισό της ζύμης και κλείνουμε σχηματίζοντας μισοφέγγαρο. Με τη βοήθεια ενος πηρουνιού, κλείνουμε καλά τις άκρες.

Βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί σε βουτυρωμένο ταψί.

Σερβίρουμε με λεμόνι, που μπορούμε να στίβουμε πάνω στη ζεστή γέμιση καθως τρώγεται η sfiha.

Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2010

Ψωμί με τόνο

Υλικά

1 συσκευασία μεγάλη ψωμί για τοστ

μαϊντανός

σκόρδο

κρεμμύδι

αλάτι

1 κουτί σαλτσα τομάτας

1 κονσέρβα τόνο

1 κουτί κρέμα γάλακτος


Οδηγίες

Ετοιμάζουμε μια σάλτσα, σωτάρωντας όλα τα υλικά εκτός από το ψωμί. Την κρέμα γάλακτος την προσθέτουμε στο τέλος.

Σε ενα πυρέξ βάζουμε μια στρώση ψωμί και από πάνω ρίχνουμε την σάλτσα. Ετοιμάζουμε στρωσεις μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά, βαζοντας τελευταία μια στρώση ψωμί. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το βαζουμε στο ψυγείο.

Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2010

Μους ροδάκινο

Υλικά

1 κουτί ροδάκινο κομπόστα

200 ml γάλα καρύδας

1 κουτί κρέμα γάλακτος

1 φακελάκι ζελέ σε σκόνη χωρίς γεύση και άχρωμο

1/2 φλυτζάνι νερό

1 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

λίγο σογιέλαιο


Οδηγίες

Διαλύουμε το ζελέ στο νερό (σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων)

Στο μπλέντερ, προσθέτουμε τα ροδάκινα (μπορούμε να φυλάξουμε 2 κομμάτια για γαρνιτούρα), και σχεδόν όλο το σιρόπι της κομπόστας (ανάλογα με το πόσο κρεμώδη θέλουμε να βγει η μους), το γάλα καρύδας,  τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και το ζελέ.  Χτυπάμε καλά ολα μαζί στο μπλέντερ.

Λαδώνουμε ενα πυρέξ, και ρίχνουμε το μίγμα. Βάζουμε στο ψυγείο για να πήξει για 2-3 ώρες.  Αφού πήξει, το στολίζουμε με τα ροδάκινα που φυλάξαμε και σερβίρουμε.

Κυριακή, 8 Αυγούστου 2010

Νιόκι σε στάλες

Υλικά

1/2 κιλό πατάτες

2 αυγά

1 ποτήρι γάλα

1 ποτήρια αλεύρι

1/2 κουταλιά της σούπας βούτυρο

αλάτι


Οδηγίες

Βράζουμε τις πατάτες και τις στίβουμε.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον πουρέ που δημιουργήθηκε, και προθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, και τα χτυπάμε όλα στο μίξερ.

Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο νερό να βράσει. Όταν αρχίσει το βράσιμο, ρίχνουμε το μίγμα της πατάτας κάνοντας μπαλάκια της ζύμης με μια κουταλιά του καφέ, οσο χωράει στην κατσαρόλα. Αφήνουμε να βράσουν μεχρι τα μπαλάκια να ερθουν στην επιφάνεια του νερού. Τότε της βγάζουμε με μια κουτάλα και τα απλώνουμε σε ενα πυρεξ. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλο το μίγμα.

Ρίχνουμε πάνω στο πυρέξ σάλτσα τομάτας μαγειρεμένη όπως επιθυμούμε και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.

Ψήνουμε το νιόκι σε μέτριο φούρνο.

Related Posts with Thumbnails