Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Τούρτα black forest

Μια γνωστή και πάντα αγαπημένη συνταγή…

Υλικά

Παντεσπάνι

8 κουταλιές της σούπας κοφτές ζάχαρη

8 αυγά

6 κουταλιές της σούπας αλεύρι

3 κουταλιές της σούπας κακάο

1 κουταλιά της σούπας μπεϊκιν πάουντερ

1 βαζάκι κεράσια μαρασκίνο

σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη ή σε φλούδες

ζάχαρη άχνη για την διακόσμηση


Σαντιγύ

500 γρ κρέμα γάλακτος κρύα

5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

1 βανίλια


Οδηγίες

Παντεσπάνι

Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά, μέχρι να γίνει μια ζύμη ανοιχτόχρωμη και αφράτη. Κλείνουμε το μίξερ, και προσθέτουμε στο μείγμα το αλεύρι, το κακάο και το μπεϊκιν πάουντερ ανακατεύοντας καλά χωρίς να χτυπάμε.

Ρίχνουμε τη ζύμη σε ένα στρογγυλό ταψί βουτυρωμένο και στρωμένο με λαδόκολλα επίσης βουτυρωμένη. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο. Αφήνουμε να κρυώσει, το κόβουμε στην μέση για να το γεμίσουμε, να το καλύψουμε και να το διακοσμήσουμε.

Σαντιγύ

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και τη βανίλια στην ελάχιστη ταχύτητα του μίξερ. Είναι έτοιμη όταν το μείγμα σφιχτή και ομογενής.

Μοντάρισμα

Σε μια πιατέλα, βάζουμε το μισό παντεσπάνι. Αν θέλουμε το ραντίζουμε με λίγο σιρόπι από τα κεράσια, ή με ρούμι. Καλύπτουμε με σαντιγύ, με ψιλοκομμένα κεράσια και τη σοκολάτα.

Προσθέτουμε το άλλο μισό από το παντεσπάνι. Καλύπτουμε και διακοσμούμε όπως θέλουμε με την υπόλοιποι σαντιγύ, τα κεράσια και τη σοκολάτα. Πασπάλιζουμε με ζάχαρη άχνη.

1 comentários:

Related Posts with Thumbnails