Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

Φακές

Υλικά

1 φλυτζάνι φακές

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο

λίγη σάλτσα τομάτας

2-3 φύλλα δάφνης

1 κύβος ζωμός βοδινού ή κότας

Οδηγίες

Πλένουμε τις φακές και τις αφήνουμε να μουλιάσουν σε χλιαρό νερό για 20 λεπτά.

Βάζουμε τις φακές να βράσουν σε σιγανή φωτιά με αρκετό νερό, λίγο ελαιόλαδο, και το σκόρδο (αν θέλουμε ολόκληρο το σκόρδο, οχι κομμένο)

Όταν εχουν μαγειρευτεί καλά οι φακές, τις διατηρούμε στο μάτι της κουζίνα ενώ ετοιμάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα υπόλοιπα υλικά που θα δώσουν γεύση. Στο κατσαρολάκι τσιγγαρίζουμε  το κρεμμύδι στο λάδι. Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και το ζωμό. Προσθέτουμε 2 κουτάλες από τις βρασμένες φακές και αφήνουμε να παρει βράσει για 1-2 λεπτά.

Ρίχνουμε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα με τις φακές, προσθέτουμε λίγη σάλτσα τομάτας και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά ακόμα

2 comentários:

  1. Οι φακές πάντα είναι αγαπημένο πιάτο αλλά και τόσο παρεξηγημένο απο τους περισσότερους...
    Εμείς την φτιάχνουμε χωρίς ζωμό επειδή την τρώμε νηστίσιμες μέρες.....
    Πολύ καλή δουλειά έχεις κάνει με το blog σου. Συνέχισε έτσι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα στην ανάρτηση σχολίου. Η λεκτική επιβεβαίωση πέφτει πάνω στις διαφημίσεις και δεν φαίνεται το κουμπί "καταχώριση σχολίου". Είναι λίγο γρίφος....χιχιχι
    Κοίτα το, για να μπορούμε να επικοινωνούμε!!
    Καλό βράδυ :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails