Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

Χοιρινό μπούτι ψητό με chutney από μάγκο

Ingredientes

Χοιρινό μπούτι

1 χοιρινό μπούτι βάρους 3 κιλών

αλάτι

πιπέρι

χυμός από 2 λεμόνια

5 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο

1 φλυτζάνι άσπρο ξύδι

3 κουταλιές της σούπας λάδι

200 γρ μπεϊκον σε φέτες

15 ελιές χωρίς κουκούτσι

150 γρ λουκάνικα σε φέτες

Chutney

1 φλυτζάνι λεμόνι ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο

4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο

6 φλυτζάνια μάγκο ψιλοκομμένο

2 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη

1 1/2 φλυτζάνι σταφίδες χωρίς κουκούτσι

1 φλυτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι

1/4 κουταλιάς πιπέρι

2 φλυτζάνια ξύδι

1 κουταλιά του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη

Οδηγίες

Χορινό μπούτι

Η προετοιμασία πρέπει να ξεκινήσει την προηγούμενη ημέρα.

Βγάζουμε το κόκκαλο από το μπούτι η ζητάμε από τον χασάπη να το κάνει.

Ετοιμάζουμε το μπούτι πασπαλίζοντάς το με αλάτι, πιπέρι, λεμόνι, σκόρδο και λάδι, σχηματιζοντας μια σάλτσα. Κόβουμε σε στενές λωρίδες το 1/3 από το μπεϊκον και το βάζουμε στο κενό από εμεινε από το κόκκαλο μαζί με τα λουκάνικα και τις ελιές. Αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί για 12 ώρες στο ψυγείο.

Την επόμενη μέρα, το βάζουμε σε ένα ταψί και το πασπαλίζουμε ξανά με την σάλτσα στην οποία έμεινε στο ψυγείο. Καλύπτουμε με το υπόλοιπο μπεϊκον και το ψήνουμε σε χαμηλό  φούρνο (150 C) για περίπου 4 ώρες. Ποτίζουμε το κρέας με τα υγρά που σχηματίζονται στο ταψί, και ξεμείνει από υγρά, προσθέτουμε λίγο νερό. Πρέπει να ψηθεί καλά ιδιαίτερα στα πιο χοντρά του μέρη.

Chutney

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και την βάζουμε σε σιγανή φωτιά για 30 λεπτά. Πρέπει να δέσει όπως μια κομπόστα. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβιρουμε με το χοιρινό μπούτι.

0 comentários:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails