Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

Μπούτια γαλοπούλας του κυνηγού

Υλικά

1,5 κιλό μπούτια γαλοπούλας

αλάτι

πιπέρι

4 κουταλιές της σούπας αλεύρι

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

250 γρ μανιτάρια κομμένα στη μέση

2 φλυτζάνια λευκό ξηρό κρασί

4 τομάτες χωρίς φλούδα και χωρίς σπόρια

2 φλυτζάνια ζωμός κότας

2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός (η κατά προτίμηση εστραγκόν ξερό)

Οδηγίες

Αλατοπιπερώνουμε τα μπούτια γαλοπούλας. Αν είναι εφικτό, κόβουμε τις άκρες με τα κόκκαλα για να μας διευκολύνει στο τηγάνι. Περνάμε τα μπούτια από αλεύρι και τα τινάζουμε για να βγει το περίσσιο αλεύρι.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ενα μεγάλο τηγάνι, και τηγανίζουμε καλά τα μπούτια για περίπου 15 λεπτά η κάθε πλευρά. Βγάζουμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη για άργότερα. Αφήνουμε το λίπος που σχηματίστηκε στο τηγάνι.

Στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην αλλάξουν χρώμα. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να στεγνώσουν τα υγρά που βγαίνουν από τα μανιτάρια.

Προσθέτουμε ξανά στο τηγάνι τα μπούτια γαλοπούλας, χαμηλώνουμε την φωτιά, βάζουμε το κρασί, τις τομάτες, το ζωμό κότας και το μαϊντανό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα γ και αφήνουμε να μαγειρευτεί για τουλαχιστον 1,5 με 2 ώρες.

Πρέπει να ελέγξουμε συνεχώς, αν η σάλτσα στεγνώσει πολύ προσθέτουμε περισσότερο ζψμό κότας. Επίσης τα μπούτια πρέπει να έχουν μαγειρευτεί καλά και να είναι μαλακά.

Σερβίρουμε με πιλάφι

0 comentários:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails