Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

Λευκή κρέμα με δαμάσκηνα (Manjar branco)

Υλικά

Κρέμα

1 λίτρο γάλα

8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

200 ml γάλα καρύδας

7 κουταλιές κορν φλαουερ

Σιρόπι

200 γρ. δαμάσκηνο σε κονσέρβα

6 κουταλιές ζάχαρη

1 1/2 φλυτζάνι νερό

Οδηγίες

Κρέμα

Ανακατευουμε καλά σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά.

Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει και σχηματιστεί η κρέμα

Βαζουμε την κρέμα σε ενα στρογγυλό ταψί με τρύπα στην μέση, το οποίο το εχουμε βρέξει με νερό. Αφήνουμε να κρυώσει και μετά το βάζουμε στο ψυγείο καλυμμένο με μεμβράνη

Σιρόπι

Βάζουμε στη φωτιά όλα τα υλικά και αφήνουμε να βράσει μέχρι να πήξει το σιρόπι.

Μοντάρισμα

Γυρίζουμε ανάποδα το γλυκό σε μια στρογγυλή πιατέλα. Ρίχνουμε το σιρόπι από πάνω, και γαρνίρουμε με τα δαμάσκηνα από το σιρόπι.

Σημ.: Μπορεί να χρησιμοποιηθεί αλλο φρούτο σε κονσέρβα, όπως ροδάκινο ή ανανά. Απλά παραδοσιακά το γλυκό αυτό φτιάχνεται με δαμάσκηνο

0 comentários:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails