Κυριακή 17 Μαΐου 2009

Ομελέτα φούρνου

Υλικά

8 αυγά

2 πατάτες κομμένες σε φέτες

2 φλιτζάνι τσαγιού ανάμικτα λαχανικά ψιλοκομμένα

1 πιπεριά ψιλοκομμένη

3/4 φλ. τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο

4 φέτες αλαντικό κομμένο σε κομμάτια

μανιτάρια

1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

αλάτι, πιπέρι

ελαιόλαδο

λίγο γάλα για το χτύπημα των αυγών


Οδηγίες

Τηγανίζουμε λίγο τις πατάτες ώστε να μαλακώσουν λίγο, και τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Αναμιγνύουμε τα λαχανικά με τον μαϊντανό, τα μανιτάρια, τα αλαντικά, το κρεμμύδι και την πιπεριά.

Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες και τα λαχανικά.

Λαδωνουμε καλά ένα βαθύ ταψάκι 20x30 εκ. περίπου.

Στρώνoυμε τις μισές πατάτες.

Ρίχνουμε από πάνω το μισά λαχανικά.

Προσθέτουμε τις υπόλοιπες πατάτες και από πάνω τα υπόλοιπα λαχανικά.

Χτυπάμε τα αυγά μαζί με αλατοπίπερο και λίγο γάλα και τα ρίχνουμε στο ταψί.

Ψήνουμε την ομελέτα στο φούρνο στους 160 βαθμούς για 50 περίπου λεπτά.

0 comentários:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails