Κυριακή 12 Απριλίου 2009

Ραβανί

Υλικά

Ζύμη

250 γρ μαργαρίνη

5 αυγά

χυμός από 1 πορτοκάλι

3 ποτήρια σιμιγδάλι

ξύσμα 1 πορτοκαλιού

1/2 ποτήρι αλεύρι

1 ποτήρι ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας μπεϊκιν παουντερ

Σιρόπι

1 κιλό ζάχαρη

3 ποτήρια νερό

γαρύφαλλο

κομμάτια από φλούδα πορτοκαλιού για να δώσει γεύση

Οδηγίες

Ζύμη

Χτυπάμε καλά την μαργαρίνη με τα αυγά

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά σιγά σιγά (τελευταίο το μπεϊκιν παουντερ) και χτυπάμε καλά

Βάζουμε την ζύμη σε ένα πυρεξ και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο

Σιρόπι

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά όλα τα υλικά μέχρι να γίνει ένα αραιό σιρόπι

Τελικές οδηγίες

Με την βοήθεια ενός πιρουνιού τρυπάμε σε ορισμένα σημεία το ραβάνι, για να διευκολύνουμε την απορόφηση του σιροπιού

Ρίχνουμε πολύ σιγά το ζεστό σιρόπι πάνω στο κρύο ραβανί, αφήνοντας χρόνο να απορροφηθεί. Ή μπορούμε να κάνουμε το αντίστροφο, να είναι το σιρόπι κρύο και το ραβανί ζεστο.

Αφήνουμε μερικά λεπτά μέχρι να απορροφηθεί το σιρόπι, πριν σερβιρουμε

0 comentários:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails