Κυριακή 12 Απριλίου 2009

Μπεσαμελ

Υλικά

40 γρ. βούτυρο

40 γρ αλεύρι

1/2 λίτρο κρύο γάλα

1/2 κουταλιά του καφέ αλάτι

2 κρόκοι αυγών (προαιρετικά)

Οδηγίες

Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα, σε σιγανή φωτιά.

Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα, για να μην δημιουργηθούν σβόλοι.

Όταν το αλεύρι χρυσίσει, προσθέτουμε το γάλα. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να βράσει.

Αφού αρχίσει να βράσει, προσθέτουμε το αλάτι και αφήνουμε για ακόμα 5 λεπτά στην φωτιά. ανακατεύοντας συνεχώς.

Αν δημιουργηθούν σβόλοι, μπορούμε να χτυπήσουμε την μπεσαμέλ στο μίξερ.

Πριν την χρήση, μπορούμε να προσθέσουμε 2 χτυπημένους κρόκους στην μπεσαμελ, ανακατεύοντας καλά.

0 comentários:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails